• Transport GRATUIT la orice comanda de peste 199 RON!
 • Drept de retur 60 de zile!
 • Pentru orice intrebare ne puteti contacta prin email sau telefonic!
 • Transport GRATUIT la orice comanda de peste 199 RON!
 • Drept de retur 60 de zile!
 • Pentru orice intrebare ne puteti contacta prin email sau telefonic!

News Detail

Top 10 locuri din lume interzise de vizitat

Top 10 locuri din lume interzise de vizitat

 1. Menwith Hill
Este un loc aflat sub administrația Forțelor Aeriene Britanice, cunoscut pentru legăturile cu rețeaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este lânga Harrogate în nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume, care deservește atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât și Statele Unite. Aici este cheia rețelei mondiale de supraveghere electronică și spargerea codurilor secrete, adică ceea ce se numește "hacking".
 1. Mount Weather
La 74 de km distanță de Washington DC, există o bază militară secretă, localizată în adâncurile unui munte, lângă o localitatea rurală Bluemont, Virginia.
Mount Weather este de fapt un oras subteran. Aici se presupune că sunt străzi, cafenele și spitale, un sistem propriu de purificare a apei, cladiri de birouri, un mic lac cu apa proaspătă din izvoarele subterane și chiar un sistem de televiziune. Toate controlate de Agentia Federală a Managementului de Urgență. În cazul unui razboi nuclear, președintele, cabinetul sau și restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather.
 1. Marele Altar Ise
Marele Altar Ise este considerat unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeiței Soarelui, este cunoscut încă din anul 4 i.H. Altarul este dărâmat și reconstruit o data la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte și reînnoire a naturii. Singurele persoane care au acces în templu sunt membrii familiei regale și înalții preoții.
 
 1. Camera 39
Aparută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizații din lume. Misiunea ei: să obțină susținere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bânuită că ar scoate fonduri din contrafaceri și contrabandă cu droguri și arme. Banii sunt folosiți de Kim, potrivit experților, numai ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt și să păstreze controlul asupra țării. Camera 39 se bănuiește că este localizată într-o cladire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.
 1. Aria 51
Aria 51 este cunoscută pentru natura secretă și incontestabila legatură ca studii clasificate despre fenomene neobișnuite. Așa se face că a devenit un punct de interes pentru teoriile moderne legate de OZN-uri. Localizată lângă Lacul Groom, este o mare bază militară secretă care susține dezvoltarea testelor experimentale și a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este păzit de forțe militare private. Baza nu apare pe nicio hartă publică a Statelor Unite. Cine încearcă să pătrundă
în aria de securitate riscă să fie ucis.
 1. White's Gentlemen's Club
White's este un club londonez al gentlemenilor, construit în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesa rară și foarte scumpă la vremea respectivă.
În secolul al XIX-lea, clădirea era exclusiv destinată tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Teoretic, toți domnii la moda aveau statutul de membru, dar practic numai cei foarte influenți aveau acces. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare și jocuri de noroc. Ca și în cazul clubului lui Walt Disney, nu se știe nimic însă despre cum poți să ajungi membru.
 1. Moscova. Metroul 2
Rusia are un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Lungimea Metroului 2 se zvnonește că ar depăși-o chiar și pe cea a celui public. Se spune care are 4 linii și 50 pana la 200 de metri adâncime și că face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului General de Securitate, aeroporul Vnukovo 2 și un oraș subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanță națională. In 1994, mai mulți lucrători de la serviciul urban au găsit accidental urme ale sistemului subteran.
 1. Clubul 33
Walt Disney a simțit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreține cu sponsorii sau alți oaspeți. Prin urmare, în 1967, a luat naștere Clubul Exclusivist. După moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis numai pentru membrii speciali și oaspeții lor. Exclusiv pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007, lista de așteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu știe cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.
 1. Arhivele secrete ale Vaticanului
Biblioteca Vaticanului. Numarul 1 în clasamentul celor mai bine păzite instituții din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au "reputația" de a ascunde informații despre scandaluri în care au fost implicate personalități importante, secrete și descoperiri dintre cele mai șocante, toate păstrate in siguranță de-a lungul a secole de tacere și discreție. 
 1. Mezhgorye
Muntele Yamantau și orașul Mezhgorye (cunoscut în trecut sub numele de Beloretsk-15 și Beloretsk 16) ascund unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei.
Se znovește că muntele Yamantau are legatură cu expresia "Mâna Moartă". Mai exact, cu puterea de comandă nucleară și sistemul de control al rachetelor strategice.
Sună foarte mult a proiect subteran secret, în cazul unui razboi nuclear.