• Transport GRATUIT la orice comanda de peste 199 RON!
  • Drept de retur 60 de zile!
  • Pentru orice intrebare ne puteti contacta prin email sau telefonic!
  • Transport GRATUIT la orice comanda de peste 199 RON!
  • Drept de retur 60 de zile!
  • Pentru orice intrebare ne puteti contacta prin email sau telefonic!

News Detail

Veganismul

Veganismul

     Veganismul este o dietă și un stil de viață care caută excluderea folosirii produselor de origine animală pentru mâncare, îmbrăcăminte, sau orice alt scop. Cel mai comun motiv pentru a fi vegan este angajamentul etic sau convingerea morală în privința drepturilor animalelor, mediul înconjurător, sănătatea umană și griji religioase sau spirituale.
     Un vegetarian nu consumă carne, în timp ce un vegan nu mănâncă absolut nimic de la un animal - nici lapte sau ouă și nici măcar gelatina, care este făcută din oase și țesuturi de animale.
      Sunt persoane care devin vegetariene pentru a slăbi. Nu este, din pacate, o idee bună. Într-adevăr, alimentele vegetale au calorii relative puține și multe fibre, ce scad biodisponibilitatea nutrienților consumați. Doar că , pentru a obține nutrienții necesari, un om va consuma mai multe alimente, deci mai multe calorii din produse vegetale, decât ar fi nevoit să o facă dacă ar manca și carne, ouă sau lapte. Pentru a va satisfice necesarul proteic, de exemplu, e nevoie doar de puțină carne, și aceea fără prea multe calorii. În schimb dacă vă bazați pe soia, leguminoase și zarzavaturi pentru același nivel de proteine,  vei îngurgița mult mai multe alimente și mult mai multe calorii.
     Dietele vegane (numite câteodată vegetariene stricte sau pure) sunt indicate pentru scăderea riscului de infarct miocardic, cancer de colon, colesterol ridicat în sânge, tensiune arterială ridicată, cancer de prostată, atac de cord și multe altele. Dietele vegane pregătite corespunzător sunt sănătoase și satisfac nevoile nutriționale.
     Dieta optimă pentru orice persoană depinde de multe lucruri. Aici intră vârsta, sexul, nivelul de activitate, sănătatea metabolică actuală, cultura alimentară şi preferinţele personale. Dacă vreţi să ţineţi o dietă vegană, asiguraţi-vă că sunteţi prudenţi cu sănătatea voastră. Luaţi suplimentele necesare şi citiţi cărţi scrise de doctori vegani, pentru că sunt sigur că ei cel puţin ştiu să aplice dieta în condiţii de siguranţă.