• Transport GRATUIT la orice comanda de peste 199 RON!
  • Drept de retur 60 de zile!
  • Pentru orice intrebare ne puteti contacta prin email sau telefonic!
  • Transport GRATUIT la orice comanda de peste 199 RON!
  • Drept de retur 60 de zile!
  • Pentru orice intrebare ne puteti contacta prin email sau telefonic!

Întrebări Frecvente

Despre Transport

Cat dureaza transportul

Transportul in Romania, se face prin firma de curierat DPD, si dureaza 24-48 de ore, din momentul in care va este trimisa comanda. Comenzile se trimit in aceeasi zi, daca sunt plasate pana la ora 14:00 (excluzand cazurile speciale). Daca ati plasat comanda dupa aceasta ora, ea va fi trimisa catre firma de curierat a doua zi.
***Livrarile se fac de luni pana vineri!

 

Doresc informatii despre comanda mea

Pentru a afla statusul comenzii dumneavoastra va rugam sa accesati acest link.
Dupa accesarea linkului de mai sus, va rugam sa introduceti numarul de urmarire al coletului. Veti gasi toate detaliile referitoare la comanda dumneavoastra!
Numarul de urmarire al coletului a fost trimis pe mail, in momentul in care comanda a fost trimisa din depozitul nostru!
Pentru alte informatii va rugam sa ne contactati telefonic!
Doresc livrarea in alta zi
In cazul in care doriti sa schimbati data livrarii, va rugam sa ne contactati in cel mai scurt timp posibil!
Daca pachetul a fost trimis deja, din pacate nu se mai poate modifica data livrarii.
 

Despre RETUR

Cat timp am pentru retur?

Iti oferim posibilitatea de retur de 60 zile, în care poți decide dacă chiar dorești produsul pe care l-ai comandat. Vom face tot posibilul ca tu sa fii 100% mulțumit de acest produs. Cumpărăturile online pot fi dificile, iar noi dorim să îți ușurăm activitatea.
Satisfacția ta este prioritatea noastră!
 

Dreptul de retur

Întrucât dorim ca persoanele care achiziționează de pe site-ul nostru să fie mereu încantate, dreptul de retur este extins la 60 de zile. În acest interval vă puțeti decide dacă doriți sau nu produsul primit.

Produsele nu pot fi returnate dacă nu îndeplinesc condițiile de mai jos:

  • să fie în aceeași stare în care au fost livrate
  • să fie împachetate în ambalajul orginal
Nu se asigură dreptul de retragere pentru bunuri care au fost desigilate, al căror ambalaj a fost deteriorat de către cumpărător, respectiv alte bunuri care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă.
 

Cum procedez pentru retur?

Doresc un retur. Ce este de făcut?

Comanda nu a îndeplinit așteptările? Sau doriți să returnați doar o parte a comenzii? Tot ce trebuie sa faceti este sa initiati o procedura de retur completand Formularul de Retur sau trimitandu-ne un email la info@sublimo-ro.com in care sa ne mentionati numele dumneavoastra, numarul comenzii (generat automat pe email in momentul inregistrarii comenzii pe site), motivul returnarii comenzii si un cont bancar (IBAN) insotit de numele titularului acestuia. Va multumim!
Suma plătită pentru produse o transferăm înapoi în contul dvs., este de ajuns doar să ne comunicați numărul dvs. de cont bancar, inclusiv cratimele, la care sa vă returnăm suma plătită. Suma echivalentă plății produselor reclamate/ returnate, o transferăm în contul specificat de dvs. în termen de max. 14 zile lucrătoare din momentul în care noi am intrat în posesia reclamației/ a dovezii de retur.
 
Toate comenzile returnate trebuie sa respecte condițiile și politicile specificate în Politica de Retur.
 
Menționăm că returnarea sumei achitate se va face abia în momentul în care coletul este primit la depozitul nostru din ORADEA.
 

În cât timp mi se restituie banii?

Din momentul în care cererea de retur este primită, iar produsele ajung în depozit, veți primii banii în cont în termen de maxim 14 zile lucrătoare.