• Transport GRATUIT la orice comanda de peste 65RON!
  • Drept de retur gratuit si garantat pentru 60 de zile!
  • Pentru orice informatie ne puteti contacta prin e-mail
  • Transport GRATUIT la orice comanda de peste 65RON!
  • Drept de retur gratuit si garantat pentru 60 de zile!
  • Pentru orice informatie ne puteti contacta prin e-mail

Reclamatii si retur

Reclamații și returnarea bunurilor

Cel mai important lucru pentru noi este satisfacția dumneavoastră. Prin urmare, vom extinde perioada de returnare a bunurilor la 60 de zile. Astfel vă recomandăm să nu vă temeți să faceți cumpărături la noi, deoarece în cazul în care bunurile nu întrunesc așteptările dumneavoastră, pur și simplu ni le puteți trimite înapoi.

Important! Dacă suspectați că bunurile au suferit deteriorări în timpul transportului, vă rugăm să ne contactați în termen de 2 zile de la livrarea acestora, la adresa de e-mail sublimoshop@gmail.com atașând poze atât cu coletul cât și cu produsul deteriorat. Din acel moment ne vom ocupa noi de tot.

PROCEDURA ÎN CAZUL RETURNĂRII BUNURILOR

Comanda nu a îndeplinit așteptările? Sau doriți să returnați doar o parte a comenzii? Nu disperați, bunurile ni le puteți returna în termen de 60 de zile de data primirii. Este destul să le trimiteți înapoi în ambalajul original intact și nedeteriorat, împreună cu informațiile necesare, în conformitate cu termenii și condițiile de retrage din contract, cât și numărul comenzii. În detaliile comenzii de la profilul dvs., puteți descărca un formular de reclamație pentru returnarea bunurilor, completați-l și pur și simplu expediați-l împreuna cu bunurile pe care doriți să le returnați.

Suma plătită v-o transferăm înapoi în contul dvs., este de ajuns doar să ne comunicați numărul dvs. de cont bancar, inclusiv cratimele, la care sa vă returnăm suma plătită. Suma echivalentă plății produselor reclamate/ returnate, v-o transferăm în contul specificat de dvs. în termen de max. 14 zile lucrătoare din momentul în care noi am intrat în posesia reclamației/ a dovezii de retur. Menționăm că returnarea sumei achitate se va face abia în momentul în care coletul este primit la depozitul nostru din ORADEA.

Vă rugăm să trimiteți bunurile dumneavoastră complet împachetate într-un ambalaj solid, pentru a preveni deteriorarea, la următoarea adresă:

Adresa - GHEORGHE DOJA NR.5, ORADEA, BIHOR, 410169

Nume - SUBLIMO SHOP SRL

De îndată ce mărfurile ajung înapoi la noi, vă vom restitui suma plătită în contul dumneavoastră. Vă rugăm să țineți cont că suma vă este returnată abia în momentul în care coletul este primit în depozitul nostru din ORADEA.

PROCEDURA DE DEPUNERE A RECLAMAȚIEI

Există o problemă cu comanda dumneavoastră?

Nu vă descurajați, procedura de reclamație nu este complicată sau de lungă durată.

Este suficient să ne trimiteți imediat un e-mail la sublimoshop@gmail.com cu datele menționate mai jos.