• Transport GRATUIT la orice comanda de peste 65RON!
  • Drept de retur gratuit si garantat pentru 60 de zile!
  • Pentru orice intrebare ne puteti contacta telefonic sau prin email!
  • Transport GRATUIT la orice comanda de peste 65RON!
  • Drept de retur gratuit si garantat pentru 60 de zile!
  • Pentru orice intrebare ne puteti contacta telefonic sau prin email!

Reclamatii si retur

Reclamații și returnarea bunurilor

Cel mai important lucru pentru noi este satisfacția dumneavoastră. Prin urmare, vom extinde perioada de returnare a bunurilor la 60 de zile. Astfel vă recomandăm să nu vă temeți să faceți cumpărături la noi, deoarece în cazul în care bunurile nu întrunesc așteptările dumneavoastră, pur și simplu ni le puteți trimite înapoi.

Important! Dacă suspectați că bunurile au suferit deteriorări în timpul transportului, vă rugăm să ne contactați în termen de 2 zile de la livrarea acestora, la adresa de e-mail info@sublimo-ro.com atașând poze atât cu coletul cât și cu produsul deteriorat. Din acel moment ne vom ocupa noi de tot.

PROCEDURA ÎN CAZUL RETURNĂRII BUNURILOR

Comanda nu a îndeplinit așteptările? Sau doriți să returnați doar o parte a comenzii? Tot ce trebuie sa faceti este sa initiati o procedura de retur completand Formularul de Retur sau trimitandu-ne un email la info@sublimo.ro in care sa ne mentionati numele dumneavoastra, numarul comenzii (generat automat pe email in momentul inregistrarii comenzii pe site), motivul returnarii comenzii si un cont bancar (IBAN) insotit de numele titularului acestuia. Va multumim!

Suma plătită o transferăm înapoi în contul dvs., este de ajuns doar să ne comunicați numărul dvs. de cont bancar, inclusiv cratimele, la care sa vă returnăm suma plătită. Suma echivalentă plății produselor reclamate/ returnate, v-o transferăm în contul specificat de dvs. în termen de max. 14 zile lucrătoare din momentul în care noi am intrat în posesia reclamației/ a dovezii de retur. Menționăm că returnarea sumei achitate se va face abia în momentul în care coletul este primit la depozitul nostru din ORADEA.

De îndată ce mărfurile ajung înapoi la noi, vă vom restitui suma plătită în contul dumneavoastră. Vă rugăm să țineți cont că suma vă este returnată abia în momentul în care coletul este primit în depozitul nostru din ORADEA.

PROCEDURA DE DEPUNERE A RECLAMAȚIEI

Există o problemă cu comanda dumneavoastră?

Nu vă descurajați, procedura de reclamație nu este complicată sau de lungă durată.

Este suficient să ne trimiteți imediat un e-mail la info@sublimo-ro.com cu datele menționate mai sus.